Search

Засідання педагогічної ради

Засідання педагогічної ради

Під керівництвом директора коледжу В.С.Глови проведено перше в новому навчальному році засідання педагогічної ради. Воно має особливе значення, адже від проведення всіх необхідних організаційних заходів, планування роботи залежить успішна діяльність колективу протягом навчального року.

В порядок денний засідання педради були включені такі питання:

  1. Основні завдання колективу коледжу по удосконаленню роботи з організації освітнього процесу в 2020-2021 н.р.;
  2. Про склад організаційно-методичних та дорадчих органів коледжу;
  3. Затвердження організаційно-плануючої документації на 2020-2021 н.р.;
  4. Оголошення та інформація.

Формулюючи основні завдання колективу з організації освітнього процесу в новому навчальному році, директор коледжу В.С.Глова зупинився на проблемних питаннях, визначених серпневою конференцією в МОН України («Освіта в умовах пандемії»), а саме:

  • Навчитись жити з проблемою пандемії;
  • Фінансове забезпечення, його рівень;
  • Ставити амбітні цілі, а освіта України повинна забезпечити їх реалізацію.

Інформуючи про засідання Вченої Ради НУБіП України, Володимир Степанович акцентував увагу на таких питаннях, як:

  • Змішана система навчання;
  • Перехід на дистанційну форму навчання може відбутись в будь-який час;
  • Не допускати розслаблення, демагогії, безпідставних дискусій;
  • Удосконалення електронних курсів та їх ефективне використання;
  • Чітке і детальне роз'яснення дотримання вимог карантину, активне проведення занять на відкритому повітрі, зменшення та конкретизація навчального матеріалу;
  • Ефективне використання МТБ кабінетів і лабораторій та різних видів практик.

Виходячи з актуальних завдань в ситуації, що склалася, розроблено систему необхідних заходів по удосконаленню роботи з організації освітнього процесу в 2020-2021 н.р., директор коледжу у своєму виступі детально їх проаналізував.

Співдоповідачем по цьому питанню став заступник директора з навчальної роботи М.В.Сопилюк. Проаналізувавши результати успішності в ІІ семестрі 2019-2020 н.р. та результати методичної роботи викладачів, Михайло Васильович ознайомив учасників педради з «Пам'яткою викладачеві для організації роботи з підготовки і проведення навчального заняття з врахуванням «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку поширенням коронавірусної хвороби».

Другим питанням порядку денного педради заступник директора М.В.Сопилюк інформував присутніх з пропонованим складом членів педагогічної ради, адміністративної ради, циклових комісій, атестаційної комісії, конкурсно-кадрової комісії, методичної ради, рейтингової та стипендіальної комісій. Михайло Васильович повідомив про затвердження завідуючих навчальними кабінетами та призначення кураторів академічних груп.

Завідувачі економічного та технологічного відділень Л.В.Стрільчук та Р.В.Андрусик проінформували учасників засідання про розробку організаційно-плануючої документації на новий навчальний рік.

Заступник директора з виховної роботи І.Я.Книш інформував учасників педради про порядок проведення Дня знань та поселення в гуртожиток студентів старших курсів.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій Війтик

 

 

: