Search

До бібліотеки як до невичерпного джерела інформації

До бібліотеки як до невичерпного джерела інформації

Бібліотека Заліщицького коледжу є незмінним партнером викладачів не тільки у виховному, а і в навчальному процесах. Тому, вивчаючи з української мови тему: «Лексикографія. Основні типи словників. Довідкова література, медіаресурси», студенти 14 групи (спеціальність «Облік та оподаткування»), завітали сюди за знаннями з бібліографії та лексикографії. Завідуюча бібліотеки Ємчук Надія Василівна продемонструвала відеофільм та розповіла допитливій молоді про історію бібліотеки шляхом у 117 років, її здобутки та нагороди, напрямки роботи, ознайомила з постійними та змінними книжковими виставками.

Новою була інформація про термін « бібліографія», його значення в бібліотечному процесі. Студенти довідались, що таке бібліографічний опис, його функції, фактори розвитку та як виглядає процес складання бібліографічного опису для традиційних, алфавітних, систематичних каталогів. Також відкрилися для першокурсників двері книгосховища, де на стелажах живуть твори вітчизняних та зарубіжних письменників, словники, підручники , дихаючи мудрістю.

Бібліотекарка Гнатяк Наталія Олексіївна вела мову про те, що у зв'язку з нестримною інформатизацією суспільства, впровадженням в освітній процес інформаційних технологій бібліотека підпорядковує свою діяльність вимогам часу. З цією метою вона оснащена комп'ютерною технікою, оргтехнікою, підключена до мережі Інтернет. Коледж має свій сайт, на якому розміщена сторінка бібліотеки. Отже, ми готові до роботи в розширеному інформаційному просторі.

Зустріч з працівниками осередку знань продемонструвала, що ніякі новітні технології, каталоги, картки, описи, комп'ютери не замінять самого бібліотекаря, його вміння спілкуватися з читачами, використовувати такі форми роботи, які зацікавлять юнь, зможуть розкрити їх творчі можливості шляхом популяризацiї необхідної лiтератури і надання iнформації про неї.

Віра Гойман

 

 

 

 

: