Search

Перехід на дистанційне навчання – вимушена необхідність

Перехід на дистанційне навчання – вимушена необхідність

В коледжі розпочався 2020-2021 навчальний рік. Проте в зв'язку з несприятливою епідеміологічною обстановкою освітній процес зазнав деяких коректив. Перші два тижні занять проведені з використанням всіх необхідних заходів перестороги , багато занять пройшли на свіжому повітрі.

Заняття в аудиторіях проводились з дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції.

Цей час дав можливість (особливо першокурсникам) пройти початковий етап адаптації до навчального закладу, познайомитись з однокурсниками, кураторами, викладачами.

Проте ускладнення ситуації з COVID 19 змусило приймати оперативні рішення щодо подальшої організації навчання.

Про це йшла мова на проведеній черговій нараді викладачів під керівництвом директора коледжу В.С.Глови. Питання роботи в умовах оголошеної «червоної» карантинної зони стало основною темою проведеної розмови. До можливого переходу на дистанційне навчання, виходячи з отриманого попереднього досвіду, колектив коледжу півдготувався заздалегідь. Вже в перші дні навчання з академічними групами були проведені всі необхідні заходи по створенню умов для комунікації з використанням Інтернет-ресурсів, створені групи на базі платформ Google Classroom, Classtime, naurok.ua,Viber, Telegram та ін.), передбачені відео конференції (MSTeams, ZOOM, GoogleMeet, Skypeта ін.

На нараді наголошувалось на завданні, яке передбачає якісно проводити навчальний процес дистанційно. Було прийнято рішення про приведення колективів (викладацького та студентського) до однієї навчальної платформи. Насамперед, це робиться для:

- зручності(якщо не зараз, то в майбутньому);

- можливості формування звітів перед інспектуючимим структурами (гіпотетично);

- динамічності кадрових ролей (викладачів, кураторів, студентів тощо), бо всі списки і дані будуть в цій системі;

- отримання якісного відео-конференц.зв'язку. Тут є можливість створювати конференції без обмежень часових та інших , транслюються гарно елементи із комп'ютера викладача та/або із студентського одночасно, а це добре для спілкування із студентами;

- є безлімітний простір google-диску.

На нараді обговорені інші питання організації діяльності навчального закладу в умовах, що склалися. При цьому у своєму виступі директор коледжу В.С.Глова наголосив на головному питанні: необхідності збереження здоров'я працівників і студентів, дотримання всіх необхідних протиепідеміологічних заходів.

Юрій Війтик

: