Search

Наша мова -українська

Тиждень рідної мови

Наша мова -українська

Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу- скарбом, що передається з покоління в покоління, що об'єднує минуле й прийдешнє.

Мова – живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний скарб, дбати про утвердження державності.

10 листопада 2020 р. у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» відбувся І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

Цей унікальний мовний марафон був зініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком, який переконаний: є мова - є держава, немає мови - немає держави. Метою цього мовного змагання є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу.

Учасниками конкурсу стали 29 студентів першого та 19 другого курсів технологічного та економічного відділень. За одностайним рішенням журі (Книш І.Я, Гойман В.І., Юрійчук О.В.) переможцями стали: серед першокурсників: І місце – Бошкова Тетяна (14 група), ІІ місце – Мохун Наталія (15 група), ІІІ місце- Гутман Вікторія (12 група), Николюк Арсен (11 група). Відповідно перше, друге і третє місця серед другокурсників –Худоб'як Анастасія (24 група), Лотоцький Ярослав (21 група), Краснюк Вікторія (25 група).

Переможці конкурсу представлятимуть наш навчальний заклад в обласному етапі у м.Тернопіль.

Дякуємо викладачам, усім студентам –учасникам та батькам за плідну працю. І нехай у серці кожного із нас завжди живе любов до рідної мови, до державної мови нашої країни. Не зрадьмо ту землю, де жили наші предки, де живемо нині ми. Нехай повносило лунає рідне слово у кожній родині.

Ірина Сагайдак, викладач філологічних дисциплін

: