Search

Визначили найобдарованіших

Визначили найобдарованіших

Рідне слово – це та бездонна криниця, з якої ми черпаємо наснагу своїх патріотичних почуттів, любові до отчого краю, до малої вітчизни та великої України. У ВСП Заліщицький фаховий коледж ім.. Є. Храпливого НУБіП України виховання молоді засобами художньої літератури та рідної мови здійснюється не тільки на заняттях, а й у процесі найрізноманітніших позакласних заходів. Тому в рамках Тижня української мови і літератури серед студентів коледжу та учнів загальноосвітніх шкіл регіону був оголошений конкурс творчих робіт «Україна в барвах слова».

Конкурс спрямований на залучення активної творчої молоді до вивчення історичної спадщини, формування дбайливого ставлення до історичних та культурних пам'яток, заохочення їх до мистецького самовияву та саморозвитку, досконалого володіння українською мовою, розвитку креативного мислення та вміння висловлювати й аргументувати свою думку з позицій актуальності та необхідності збереження національного культурного надбання в різних його формах.

У конкурсі взяли участь п´ятдесят п´ять учасників, з них сорок два - це студенти коледжу, тринадцять – учні загальноосвітніх шкіл Тернопільської та Чернівецької областей .Підбиваючи підсумки, слід зазначити, що конкурсні роботи відзначаються оригінальністю задумів, охоплюють широку палітру тем і проблем. У своїх творіннях талановита молодь зізнається у любові до своїх сіл та містечок,захоплюється їх природним ландшафтом, розповідає про визначних людей краю, як-от: всесвітньо відому Соломію Крушельницьку; поета Василя Ілюка, уродженця с. Зозулинці колишнього Заліщицького району; професора-мовознавця, перекладача,педагога Василя Сімовича, уродженця с. Гадинківці, що неподалік Гусятина.

Переможцями стали:

1 місце- Демчук Діана,учениця 9 класуЗОШ І-ІІІ ступенів с. Зозулинці, вчителька Гаврилюк Леся Василівна

Корнят Юлія,студентка 14 групи ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України

2 місце -Темерівська Богдана, учениця 9 класу Кулівецької філії І-ІІст. Репужинецького ОЗЗСО І-ІІІ ст., учителька Ящук Оксана Дмитрівна

Угриняк Марія, студентка 21 групи ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України.

3 місце -Кондрат Ярина,учениця 9 класу ЗОШ І-ІІ ступенів с. Котівка,

учителька Ухач Тетяна Орестівна.

Фірманюк Ольга, учениця 9 класу ЗОШ І-ІІ ступенів с.Гадинківці,учителька

Фірманюк Наталія Олегівна.

Роман Христина,студентка 11 групи ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України.

Бричка Богдана,студентка 25 групи ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України.

Вітаємо переможців і дякуємо всім учасникам творчого конкурсу! Зичимо вам міцного здоров'я, творчого натхнення і щасливого польоту крилатих думок! Окрему вдячність висловлюємо вчителям загальноосвітніх шкіл сіл Зозулинці, Гадинківці, Котівка, Кулівці,Винятинці, Целів, Озеряни, м. Заліщики Гаврилюк Лесі Василівні,Фірманюк Наталії Олегівні, Ухач Тетяні Орестівні,Глинській Валентині Ярославівні, Ящук Оксані Дмитрівні,Юрчик О.Р.,Канцір Нелі Олександрівні,Петринка Олександрі Теодозіївні, які підтримують обдарованих дітей і допомагають торувати творчу дорогу в майбутнє!

Віра Гойман, викладачка філологічних дисциплін,

членкиня оргкомітету конкурсу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: