Search

Розвиваємо науково-дослідницьку і пошукову роботу

Розвиваємо науково-дослідницьку і пошукову роботу

На початку грудня відбулася Краєзнавча конференція Заліщицького міського краєзнавчого музею, приурочена виходу у світ чергового (шостого) випуску науково-краєзнавчого літописного збірника Заліщанщини «Гомін віків». Збірник побачив світ у видавничо-інформаційному центрі «Місто» в Чернівцях завдяки сприянню міського голови Івана Дрозда, начальника сектору культури молоді і спорту Оксани Безушко та благодійників Івана і Ольги Москалюк (Гралюк) (м. Мельборн, Австралія).

Організатор конференції і редактор збірника директор Заліщицького міського краєзнавчого музею Віталій Каспрук запросив до участі у конференції і надав слово: заступнику міського голови Роману Краснюку; директору (редактору) ТОВ «Редакція «Колос» Оксані Дяків; археологу, спелеологу, досліднику старожитностей, фортифікацій та топоніміки краю Володимиру Добрянському (м. Чортків); директору Заліщицького будинку дитячої та юнацької творчості Світлані Боднар; історику, краєзнавцю, заступнику директора з навчальної роботи ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» Михайлові Сопилюку, старшому науковому співробітнику Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини Володимиру Салуку (м. Тернопіль), директорці Заліщицької мистецької музичної школи Зої Шмиглик; начальнику сектору культури молоді і спорту Оксані Безушко; директорці Заліщицької міської центральної бібліотеки Світлані Пукіш.

 

 

Ними було представлено тези доповідей по матеріалах, опублікованих у збірнику та обговорено проблеми удосконалення співпраці і розвитку краєзнавчих досліджень ,залучення до них молоді і педагогів краю.

Конференція стане новим кроком до активізації науково-краєзнавчих досліджень, збереження і популяризації історичного минулого нашого краю, а її матеріали - джерелом поповнення інформаційної бази для використання в освітньому процесі.

А напередодні разом із студентами 24-ї групи (спеціальність «Облік і оподаткування») ми побували у краєзнавчому музеї та ознайомилися з виставкою до 30-ї річниці Всеукраїнського референдуму, що підтвердив відновлення незалежності України. Історичну довідку про хід референдуму та участь у ньому заліщан розповів Віталій Каспрук - директор музею. Студенти дізналися цікаві факти про здобуття Україною незалежності та про участь заліщан у референдумі 1 грудня 1991 року. Також оглянули тематичну виставку, присвячену цій події, і експозицію музею з історії соціально-економічного і суспільно-політичного розвитку краю.

Михайло Сопилюк, заступник директора

коледжу з навчальної роботи

 

: