Search

Вибір майбутньої професії: мрії та можливості

Вибір майбутньої професії: мрії та можливості

Кожна молода людина живе власними мріями та сподіваннями. Мріяти корисно та необхідно, тому що завдяки мріям з'являються цілі. Мрії допомагають побачити спектр своїх можливостей, заглянути в майбутнє. Вибір професії – це складний і відповідальний крок у житті кожної людини. Для того, щоб він був вдалим, потрібно попередньо отримати відповідний рівень знань та умінь, мати уявлення про світ професій, різні сфери діяльності, співставити свої можливості з професійною діяльністю.

Особливо значущою є проблема набуття майбутніми абітурієнтами адекватних знань про заклади освіти, певний рід професійних діяльностей, власні можливості оволодіння ними.

З метою полегшення вибору освітнього закладу та інформаційної довідки щодо унікальної можливості ступеневої освіти студентської молоді, відбулася зустріч директора ВСП«Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» Бориса Павлюка та методиста коледжу Наталії Хомів з випускниками спеціалізованої школа I-III ступенів ім. О.С. Маковея з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін м. Заліщики.

Разом зі старшокласниками на зустрічі були присутні директор загальноосвітнього закладуВолодимир Бенев'яті педагоги школи.

 

У ході спілкування зі школярами Б.С.Павлюк розповів про переваги навчання в Заліщицькому коледжі, про програму подвійних дипломів, тобто одночасне навчання за двома різними спеціальностями, в двох різних освітніх закладах, що допоможе в майбутньому молодій людині повноцінно реалізувати себе на ринку праці.

В ході розмови майбутні абітурієнти дізнались про цьогорічні нововведення щодо правил прийому в освітні заклади, про відділення та спеціальності, за якими готують фахівців в Заліщицькому коледжі, про умови навчання на денній та заочній формах, про умови проживання та студентське дозвілля, про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у науковій чи громадській роботі, у спорті чи культурно-масовому житті.

Родзинкою Заліщицького фахового коледжу є те, що після двохрічного навчання в освітньому закладі та отримання диплома освітнього рівня «фаховий молодший бакалавр», випускники мають можливість вступити в Національний університет біоресурсів і природокористування України МКНЛ на базі ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» та стати здобувачами вищої освіти ступеня «бакалавр» за скороченим терміном навчання. А це дає можливість отримання глибоких теоретичних знань і практичних навичок, проходження навчальної та виробничої практики за кордоном і перспективи при працевлаштуванні.

Присутні з цікавістю слухали гостей, задавали питання, на які отримували вичерпні відповіді.

З заключним словом виступив директор школи В.С Бенев'ят, який зазначив, що такі зустрічі вже стали традицією і є доречними та висловив сподівання, що надана ґрунтовна інформація представниками Заліщицького фахового коледжу допоможе зробити правильний вибір майбутнім абітурієнтам.


Наталія ХОМІВ, завідувач міжкафедральної навчальної
лабораторії на базі ВСП Заліщицький
фаховий коледж ім. Є. Храпливого
НУБіП України

: