Search

Вивчаємо іноземну мову дистанційно

Вивчаємо іноземну мову дистанційно

Зважаючи на специфічність навчального процесу з іноземних мов у немовному закладі фахової передвищої освіти і високі вимоги до рівня викладання іноземної мови, відкриті заняття є однією з форм обміну передовим досвідом серед викладачів колективу. 23 травня 2022 року у ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого» НУБіП України було проведено відкрите заняття з німецької мови на тему: «Здійснення покупок. Товари і послуги торгівельних мереж» у 24/25ФП групі спеціальностей 071 «Облік та оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Заняття у дистанційному режимі на платформі Google Workspace провела викладач Завінська Ольга Марківна.

Мета заняття полягала у введенні нових лексичних одиниць з теми та їх активізації в усному (монологічному та діалогічному) мовленні, розвитку культури мовлення студентів, швидкості реакції, уваги, розвитку навичок аудіювання та вихованні культури спілкування у громадських місцях.

З метою узагальнення та закріплення набутих на попередніх заняттях знань, заняття розпочалось мовною розминкою «Nenne 5 …», завдання якої полягало назвати по 5 слів з певної теми або категорії.

На етапі введення нових лексичних одиниць з теми викладач застосувала наочне відео з озвучуванням, за допомогою якого студенти мали можливість прослухати фрази і повторити їх. Для розвитку навичок аудіювання, студентам було запропоноване відео з інтерактивними завданнями з сайту de.islcollective.com, де є багато різнорівневого контенту для проведення цікавих та змістовних занять з німецької мови, що сприяє максимальному поглибленню у мовне середовище.

Під час пари студенти були активні, із задоволенням виконували запропоновані завдання та проявляли ініціативу. Взаємозв'язок між викладачем та студентами зробив заняття цікавим та результативним.

Колеги-педагоги зазначили, що Ольга Марківна - професіонал своєї справи, добре володіє навчальним матеріалом, різноманітними формами діяльності, які спряють засвоєнню знань студентами.

Стиль ведення заняття - доброзичливий, створює творчу атмосферу ділової співпраці.

Викладач показала високу педагогічну культуру, уміло направляла самостійну роботу студентів. Відкрите заняття молодого талановитого педагога засвідчило, що попри всі труднощі сьогодення, творча скарбниця Ольги Марківни поповнюється новими методами та прийомами викладання іноземної мови.

Ірина САГАЙДАК, голова циклової комісії гуманітарних

та соціально-економічних дисциплін

: