Search

Підсумки участі коледжу в ХІ «Фестивалі студентської науки – 2022» НУБіП України

Підсумки участі коледжу в ХІ «Фестивалі студентської науки – 2022» НУБіП України

Викладачі і студенти ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого» стали учасниками XI «Фестивалю студентської науки – 2022» в НУБіП України. Цей захід проводився з метою залучення студентської молоді до наукової та пошуково-дослідницької роботи, участі в студентських предметних гуртках і з нагоди відзначення 124-річчя Університету та Дня науки від 3 по 18 травня.

В період до 14 травня проходив І етап – оцінювання діяльності студентських предметних гуртків коледжу відповідно до «Положення про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України» на основі інформації про діяльність гуртків, представленої на веб-сторінках та презентацій про діяльність і здобутки за 2021/2022 навчальний рік. З цією метою була проведена організаційна робота із головами циклових комісій, керівниками предметних гуртків щодо оновлення інформації на веб-сторінках гуртків.

Викладачами керівниками предметних гуртків коледжу було представлено для розміщення на веб-сайті коледжу в рубриці «Студентські наукові гуртки» матеріали і презентації про роботу таких гуртків:

 

«Веб-технологій та комп`ютерних мереж», керівники - Червоняк А.М.,Гірчак Ю.Л.

  • «Фінансист», керівник Марусик М.Я.

    «Математичний гурток», керівник Глова Г. Р.

    «Фахівець», керівник Жлуховська Р. С.

    «Маркетолог», керівник Галайдіда О.В.

    «Вивчаємо іноземні мови легко!», керівники - секція «Англійська мова» Лукавецька Л.М., «Німецька мова» Завінська О.М.

    «Загально-природничий гурток», керівник Сопівник Л. Й

    "Аграрні технології", керівник Глова В. С.

    «Дослідник», керівник Киверига О.Ю.

    «Економіст», керівник Холодило О.І.

    «Комерсант», керівник Ситник Г.М.

    «Мій рід, моя земля, моя Батьківщина», керівник Петрів Г.В.

    «Хімічний гурток», керівник Перит В.В.

    "АРМ Бухгалтера", керівник Леоненко Н.В.

    «Літературна вітальня», керівник Юрійчук О.В.

    «Екосвіт», керівник Радик А.В.

    «Фізичний гурток», керівник Руснак С. Г.

    «Аналітик», керівник, Визнюк У.П.

    "Бухгалтер"», керівник, Папушко М. Д.

    «Землеробство з ґрунтознавством», Башта І.С.

    «Податківець», керівник Попіль О.М.

    «Легка атлетика», керівник Токарчук В.І.

    Комісією у складі представників навчальної частини, голів циклових комісій було розглянуто матеріали студентських предметних гуртків учасників І етапу конкурсу. Враховувалися такі критерії, як: інформаційне та змістовне наповнення презентації про роботу гуртка на вебсторінці коледжу, активність студентів, участь гуртківців у конкурсах, проєктах, предметних олімпіадах, конференціях та ін.), показники проведених інших видів діяльності (соціальної, міжнародної, культурно-просвітницької та ін.) та стратегія розвитку студентського предметного гуртка.

    Висловлюючи подяку за проведену роботу всім викладачам, завідувачам кабінетів і лабораторій, керівникам гуртків, які долучилися до участі в цьому заході і представили презентації, комісія також відзначила матеріали про роботу окремих предметних гуртків. Це, зокрема, гуртки: «Веб-технологій та комп`ютерних мереж», керівники - Червоняк А. М., Гірчак Ю. Л.; «Фінансист», керівник Марусик М.Я.;    «Комерсант», керівник Ситник Г.М.; «Податківець», керівник Попіль О.М.; «Землеробство з ґрунтознавством», керівник Башта І.С.; «Математичний гурток», керівник Глова Г. Р.; «Фізичний гурток», керівник Руснак С. Г.; «Мій рід, моя земля», керівник Петрів Г.В.

    У ІІ етапі, підведенні підсумків фестивалю та визначення кращого студентського предметного гуртка у конкурсі серед студентських наукових гуртків університету, від коледжу прийняли участь керівники (Червоняк А. М., Гірчак Ю. Л.) та староста (Омельченко Кіріл, студент 31 групи) гуртка «Веб-технологій та комп`ютерних мереж». Конкурс завершився засіданням 18 травня у формі вебконференції шляхом співбесіди комісії зі старостами студентських наукових гуртків (виступ до 5 хв.) факультетів та відокремлених підрозділів університету. Розглядалася також інформація про діяльність гуртків, представлена на вебсторінках та презентація про діяльність та здобутки за 2021/2022 навчальний рік, розміщена на вебсторінках студентських наукових гуртків. Виступ наших гуртківців був успішним.

    Висловлюємо сподівання, що проведена робота стане новим стимулом до удосконалення і розвитку фахової підготовки майбутніх спеціалістів в нашому коледжі.

    Михайло СОПИЛЮК, заступник директора з навчальної роботи

     

     

: