Search

Перші кроки студентів до наукової діяльності

Перші кроки студентів до наукової діяльності

Відбувся захист курсових робіт студентами 34 групи спеціальності 071 «Облік та оподаткування». Членами комісії були: заступник директора з навчальної роботи М.В. Сопилюк, завідувачка економічним відділенням Л.В.Стрільчук та викладач облікових дисциплін, керівник курсової роботи О.М.Яремчук.

Метою написання курсової роботи є систематизація, поглиблення та закріплення набутих знань з дисципліни «Фінансовий облік», розвиток навичок самостійної роботи з літературними джерелами, методичними та інструктивними матеріалами, нормативно-правовою базою, вивчення та осмислення досвіду організації фінансового обліку, обґрунтування рекомендацій з удосконалення практики ведення обліку на підприємстві.

За результатами виконання та під час захисту курсової роботи оцінюється рівень знань студентів з фінансового обліку та інших обліково- економічних дисциплін, уміння застосовувати їх на практиці, здатність самостійно аналізувати результати проведених досліджень та здатність формувати власні висновки.

Виконанню курсової роботи передував добір і вивчення змісту нормативно-правових документів, літературних джерел, наукових публікацій, фактичних матеріалів щодо досліджуваних підприємств, іншої інформації за обраною тематикою. Також у кожного студента було індивідуальне практичне завдання за темою, на основі якого вони складали первинні та зведені бухгалтерські документи.

На захисті курсових робіт студенти на протязі 5-10 хв. доповідали про зміст роботи, мотиви вибору та актуальність теми, мету, завдання курсової роботи, її основні результати. Вони готували презентації для кращого сприйняття та наочності своєї праці.

 

Після закінчення доповіді члени комісії ставили додаткові запитання як по темі роботи, так і по її змісту. Студенти уважно слухали запитання, оперативно обдумували їх та давали свої відповіді. Тож виконання та захист курсової роботи сприяє також виробленню у них навичок публічного виступу та ведення наукової дискусії.

Комісія відзначила кращі роботи таких студентів: Ю.Грицак, Н.Гедзик, А.Димушко, Р.Ожги, Н.Маліцького, І.Совсун, А.Худобяк, І.Яремко.

Від себе особисто та від імені членів комісії, хочу подякувати студентам за плідну та результативну роботу над своїм науковими дослідженнями та побажати їм не зупинятися на досягнутому, продовжувати навчання у закладах вищої освіти та стати справжніми професіоналами своєї справи.

Олександра ЯРЕМЧУК,

викладач облікових дисциплін коледжу

: