Search

Науково-дослідну роботу – на належний рівень

Засідання педагогічної ради

Науково-дослідну роботу – на належний рівень

Проведено чергове засідання педагогічної ради коледжу, на якому були обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Організація науково-дослідної роботи викладачів та студентів у 2021-2022 н.р. та затвердження тем навчально-наукових досліджень на 2022-2023 н.р.;
  2. Про стан формування і збереження інформаційних ресурсів бібліотеки коледжу;
  3. Про стан наповнення та оновлення навчально-методичного забезпечення дисциплін.

Питання організації науково-дослідної роботи стало одним з пріоритетних, адже коледж в якості відокремленого структурного підрозділу входить до складу Національного університету біоресурсів і природокористування України, відомого не тільки успішною підготовкою фахівців різноманітних напрямів аграрного виробництва, переробки та природокористування, але й об'ємною науковою діяльністю.

З цього питання порядку денного учасників засідання педради інформував Ігор Дудяк, завідувач навчально-виробничої практики. У своєму виступі він відзначив, що практичне навчання студентів є складовою частиною освітнього процесу, ефективною формою професійної підготовки майбутнього фахівця, забезпечує безперервність формування і розвитку у студентів професійних навичок. Доповідач проаналізував, що колективу коледжу вдалося зробити в непростому 2021-2022 навчальному році. А це й продовження партнерства з такими підприємствами як Придністровська дослідна станція, НПП «Дністровський каньйон», ТОВ АГРОКОМ, Корпорація СВ Колос, с.г. підприємство Ель Гаучо, тепличне господарство DF AGRO, фермерські господарства: «Гадз», «Артемат агро», «Колос»; відділення банків: Райффайзенбанк Аваль, Приватбанк, Ощадбанк, відділення державного казначейства та фінансове Заліщицької ОТГ.

Продовжилась співпраця колективу коледжу з рядом науково-дослідних інститутів та компаній. На колекційно-дослідному полі коледжу проводились дослідження різноманітних сільськогосподарських культур, в яких активну участь брали викладачі та студенти. Проводились екологічні випробування сортів та гібридів огірків, помідорів, перцю солодкого, кавунів. Проводились дослідження екзотичних та малопоширених видів рослин, винограду, ягідних, лікарських культур та квітів. Проведено розробку методики проектування та будівництва пасивної оптичної мережі населеного пункту спільно з інженерно-технічним відділенням компанії «Агроком». В доповіді були окреслені перспективи в науково-дослідній і пошуковій роботі на 2022-2-23 навчальний рік.

Деякі міркування щодо підвищення ефективності цієї роботи висловив Борис Павлюк, директор коледжу.

Надія Ємчук, завідувачка бібліотеки коледжу, інформувала учасників засідання педради з другого питання порядку денного.

Вона проаналізувала стан та збереженя інформаційних ресурсів бібліотеки, форми та методи роботи з викладачами та студентами коледжу, доцільно використовуючи мультимедійні презентації.

Деякі міркування щодо роботи бібліотеки були висловлені Ігорем Книшем, заступником директора з виховної роботи.

З третього питання порядку денного учасників засідання педради інформували голови циклових комісій:

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін;

Ірина Башта, голова циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін;

Валентина Перит, голова циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін;

Юрій Гірчак, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін;

Олександр Холодило, голова циклової комісії фінансово-облікових та економіко-комерційних дисциплін.

Суттєві міркування з проблеми наповнення та оновлення навчально-методичного забезпечення дисциплін висловив Михайло Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

: