Search

Фінансист – професія людей достатку

Фінансист – професія людей достатку

Гроші, фінансові потоки, консалтингові компанії, валютний ринок, котирування валют, капітал, форварди, ф'ючерси, облігації… Такі актуальні сьогодні слова, але ж іноді зовсім незрозумілі. І за кожним з них - ціле окреме таємне життя, пов'язане з успіхом, втіленням мрій, визнанням. Про таких ще кажуть, що вони стоять на вершині. А ще всі ці слова  є звичними для людей, які на «ти» з усім, що пов'язано з грошима– ФІНАНСИСТІВ. 

Нещодавно     у студентів третього курсу 35Ф групи спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» відбувся захист курсових робіт із предмету «Фінанси». Написання даних робіт студентами було одним із елементів вивчення фінансової дисципліни, творчого застосування та закріплення своїх знань та вмінь. Студенти навчилися широко розкривати обрану ними тему роботи та висловлювати свої думки по ній. Серед обраних тем найкраще виконаними були наступні: «Бюджетна система і міжбюджетні відносини» (Анастасія Кулик), «Фінансові ресурси підприємств, їх формування і використання в умовах ринкових відносин» (Василь Юрійчук), «Фінансовий ринок і його роль у ринковій економіці» (Олена Тихолаз), «Прямі податки з населення» (Галина Мельничук) та інші, які заслуговували на позитивні оцінки.

Студенти ще раз переконалися, що обрали вірну спеціальність та були задоволені написанням своїх робіт.

Тож, якщо майбутній абітурієнт ставить перед собою ціль здобути перспективну професію, що забезпечить одержання стабільно високого доходу, набути вміння орієнтуватися у сфері фінансів, то повинен обрати спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» у ВСП«Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України».

Михайло САПІЖАК, викладач

 

: