Search

Участь у проєкті як інструмент для організації міжнародної співпраці

Участь у проєкті як інструмент для організації міжнародної співпраці

Представляючи Заліщицький фаховий коледж в різних проєктах, в рамках підтримки інтернаціоналізації українських університетів, у понеділок, 13.02.2023 року, взято участь у зустрічі в режимі "Онлайн" учасників україно-німецького проєкту "Розширення цифровізації українських аграрних університетів" (DAAD)/ Керівник проєкту професор, доктор Ральф Шлаудерер, партнери (учасники) проекту: СНАУ, МНАУ, НУБіП, НУВГП, ВНАУ.

Мета зустрічі полягала у знайомстві з усіма учасниками. Керівник проєкту, розповівши про себе та ознайомивши всіх із закладом освіти, де він працює, надав кожному слово для представлення та озвучення побажань. Подальша конкретизація всіх моментів буде відбуватись у більш тісному колі – представниками університетів, тому з нетерпінням очікуємо інструкцій від Олени Григорівни Глазунової, яка є куратором та представником від Національного університету біоресурсів і природокористування України. Дирекція коледжу висловлює щиру подяку за можливість бути учасником нашого закладу освіти у міжнародному проєкті, адже такі речі дають гарні плоди для якості освіти.

Вже понад 20 років Університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф інтенсивно співпрацює з Національним університетом біоресурсів і природокористування України НУБіП України в Києві та Сумським національним аграрним університетом (СНАУ). Близько 5 років тому додався до співпраці Миколаївський національний аграрний університет МНАУ.

Під час першої фази проєкту у 2019-2021 роках (продовжена до середини 2022 року через пандемію) стала очевидною велика важливість підтримки у сфері цифровізації для наших трьох українських університетів-партнерів. У зв'язку з агресивною війною росії та впровадженням партнерами цифрового викладання для своїх студентів, перехід на онлайн- навчання стало центральним питанням для продовження викладання в університетах-партнерах. На першому етапі планується робота по 4 піднапрямках: 1) координація роботи керівних груп з цифровізації університетів; 2) створення онлайн-методів викладання та навчання; 3) використання інтерактивних додатків для навчання; 4) літня школа.

Бажаємо всім учасникам проекту плідної праці в рамках проекту «DAAD» і нехай вона, переросте у велику і тривалу співпрацю між усіма закладами освіти!

Юрій ГІРЧАК,

завідувач лабораторії ІС і ТЗН коледжу

: