Search

В серці кожної людини живе любов

Тиждень англійської та німецької мов

В серці кожної людини живе любов

«Любов виживає у ворожнечі, буває скромною у процвітанні, стає сильною у стражданні, у добрих справах вона панує, спокусі вона не підвладна, в гостинності вона щедра, серед справжніх братів вона радісна, серед братів неправдивих терпляча, вона – душа священних книг, чеснота пророцтв, сила знання, плід віри, багатство бідних, життя тієї, що помирає. Любов – це все», – середньовічний філософ Августин Блаженний.

День святого Валентина у всьому світі щороку відзначають 14 лютого. Цей день є неофіційним святом усіх закоханих. Сьогодні, в умовах війни ми чуємо звідусіль, що святкування – не на часі, ідещо переосмислюємо своє ставлення до цього. Проте, любов не з'являється за розкладом чи календарем, вона живе в наших серцях постійно. Любов — то сила, то оберіг, то натхнення для наших захисників, рідних, друзів. Те, що допомагає нам пережити найтемніші часи з вірою та надією на світле майбутнє.

Любов до рідної землі є не просто закономірним явищем й лише зрозумілим природним потягом духовних сил людини, але і її моральним обов'язком. Любов до Вітчизни не може просто не існувати. Соромно - не любити свою землю, свій народ, свою мову, свою культуру та історію…

В українській мові, окрім слова «ЛЮБОВ», є неповторне та п'янке – «КОХАННЯ». Заховану в цих словах різницю не позначає жодна інша мова світу. Кохання – найпрекрасніше і найвеличніше почуття, яке надихає та окриляє людей. Його не можна примусово викликати чи подолати, воно пробуджується в кожній частині світу як найважливіша його характеристика, як великий принцип космічного взаємозв'язку. В одному слові «КОХАННЯ» – як у кристалі діаманту переливаються всіма барвами світу трильйони людських почуттів, ще ніколи не сказаних і не почутих слів, не написаних і написаних віршів.
Тож, нехай сьогодні звучать зворушливі слова про любов, звучать різними мовами та голосами. Вашій увазі декламування студентів ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого» НУБіП України віршів англійською та німецькою мовами.

: