Search

Вибір професії – вибір життєвого шляху

Вибір професії – вибір життєвого шляху

Одним з найголовніших життєвих виборів, який доводиться робити кожній молодій людині - це вибір професії та закладу освіти. Часто перед випускниками шкіл постає питання, як обрати майбутній професійний шлях, щоб не тільки отримувати достойну зарплату, а й отримувати моральне задоволення та приносити користь людям.

У Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» вже традиційними стали зустрічі з випускниками шкіл, ліцеїв та професійно-технічних училищ з метою формування в них професійного самовизначення. Проте такі зустрічі в умовах воєнного періоду мають нові виклики.

14 лютого 2023р. викладачі Лариса Стрільчук та Михайло Пронь відвідали Буряківську та Шипівську гімназії Товстенської селищної ради Тернопільської області. Викладачі коледжу ознайомили учнів гімназій з історією коледжу, продемонструвавши відеофільм, та представили презентації спеціальностей. Випускники цікавились перевагами та особливостями професій, за якими ведеться підготовка фахівців та можливим кар'єрним зростанням.

Під час візиту було проведено онлайн-опитування з використанням учнівських гаджетів, де були представлені питання, які допоможуть професійно зорієнтуватись кожному випускникові.

Викладачі коледжу висловлюють щиру подяку дирекціям гімназій та вчителям за надану можливість поспілкуватися з учнями, та виявлені при цьому підтримку та розуміння.

Лариса СТРІЛЬЧУК, Михайло ПРОНЬ, викладачі коледжу

: