Search

З досвіду роботи гуртків англійської та німецької мов

З досвіду роботи гуртків англійської та німецької мов


Гурткова робота – невід’ємна частина освітнього процесу у коледжі, яка розвиває і формує загальні якості відповідно до вікових можливостей студентів, задовільняє потребу у спілкуванні і самовизначенні та вирішує проблему дозвілля. Вона є найбільш масовою формою науково-дослідницької творчості студентів та найпоширенішою формою позааудиторної роботи.

Неможливо вчити іноземні мови і не знайомитись з культурою та традиціями країн, мова яких вивчається. Це саме та основа, яка дозволяє реалізувати не лише навчальні цілі, але й виховувати повагу до іноземної культури, розвивати пізнавальний інтерес.

З метою формування навичок іншомовного спілкування, у нашому коледжі функціонує гурток поглибленого вивчення англійської та німецької мов «Вивчаємо іноземні мови легко!», оскільки володіння іноземною мовою – це можливість впевнено дивитись у майбутнє, вдосконалювати професійну компетентність і затребуваність на ринку праці.

На заняттях гуртка студенти удосконалюють свої знання, уміння та навички, переконуються в практичному значенні їх у майбутній професії, отримують нову цікаву інформацію, з користю проводять свій час.

Студенти-гуртківці щорічно беруть участь у проведенні тижня іноземних мов: готують відеопрезентації, інформаційні повідомлення на актуальні теми, активно проходять квести, вікторини, розв’язують кросворди та ребуси.

Члени гуртка є активними учасниками та призерами Всеукраїнських конкурсів з іноземних мов Greenwich, GreenwichPro та Puzzle, інтернет-олімпіад на платформах «На урок» та «Всеосвіта», науково-практичних конференцій.
У рамках тижня англійської та німецької мов, студенти-гуртківці підготували відеоролики «Цікаві факти про англійську та німецьку мови».

: