Search

Усвідомлений підхід до навчання та бажання отримати якомога більше знань

Усвідомлений підхід до навчання та бажання отримати якомога більше знань


15 лютого 2023 року відповідно до плану-графіка проведення відкритих занять у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» в онлайн-режимі було проведено заняття з дисципліни «Системне програмування» на тему «Особливості застосування покажчиків».

Відкрита лекція проводилась для студентів спеціальності 123 «Комп'ютерна інженерія». Заняття відвідали члени робочої комісії оцінювання якості освітньої діяльності викладачів та студентів: Борис ПАВЛЮК, Михайло СОПИЛЮК, Роман АНДРУСИК, Юрій ГІРЧАК, Ольга СЛОБОДЯН, Артур ЧЕРВОНЯК, Ольга Галайдіда, молоді викладачі коледжу та колеги, яких зацікавила дана тема.

Під час зустрічі студенти ознайомились з поняттям «покажчик», освоїли уміння складання та реалізації програм. В ході заняття представлено використання покажчиків, а також розглянуто основні правила їх написання.

Студенти опановували такі компетентності, як спроможність працювати самостійно та автономно, здатність до логічного мислення, вміння вести бесіду та дискутувати, розвивати пам'ять, уяву, вміння аналізувати та робити висновки.

В ході заняття зосереджено також увагу на усвідомлені того, що ми повинні навіть в таких не простих для нашої країни часів, виховувати у студентів компетентності свідомого відношення до навчання і бажання отримувати якомога більше знань з різних дисциплін, щоб на базі цих знань та досвіду вони могли сформувати свій світогляд.

Присутні на занятті молоді викладачі коледжу теж мали можливість ознайомитись з методикою проведення заняття на основі застосування інформаційно-комунікативних технологій.

Підсумковим етапом стало проведення анкетування студентів щодо якості проведення заняття.

На завершення проведено обговорення результатів відкритого заняття за участю членів робочої групи, викладачів циклової комісії інженерних та комп'ютерних дисциплін та всіх присутніх педагогів.

Організація і проведення занять такого типу стане ще одним засобом удосконалення якості освітньої діяльності в коледжі.


Тетяна МІЩУК, викладач спецдисциплін

: