Search

Знання мов – ключ до успіху в сучасному світі

Тиждень англійської та німецької мов

Знання мов – ключ до успіху в сучасному світі

Вивчення іноземних мов – процес складний, але багатогранний і цікавий. Варто замислитись, що володіння будь-якою іноземною мовою є засобом спілкування між людьми різних національностей. Знання іноземних мов, а саме англійської та німецької - це потреба часу..

З метою посилення мотивації до вивчення іноземних мов, розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, етичного виховання, залучення якомога більшої кількості студентів до творчо-пізнавальної діяльності і співпраці з викладачами, незалежно від їхнього рівня володіння мовами, у ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім.Є.Храпливого НУБіП України» проведено «Тиждень англійської та німецької мов».

 

Тиждень був спланований так, щоб охопити всі види мовленнєвої діяльності: аудіювання, читання, говоріння та письмо. Крім цього, було враховано інтереси студентів, які б змогли творчо розкритися.

Розпочався тиждень презентацією плану заходів та роботи гуртка «Вивчаємо іноземні мови легко!».

Студенти перших курсів ознайомились з історією коледжу та дендропарку, переглядаючи віртуальні відеоекскурсії, які підготували члени гуртка разом з викладачами. 

У вівторок, 14 лютого ми відзначали День Святого Валентина і студенти 1-2 курсів декламували вірші про кохання відомих англійських та німецьких поетів.

Викладачі Ольга Завінська та Леся Лукавецька провели засідання гуртків англійської та німецької мов і разом зі студентами 1, 2 та 3 курсів економічного та технологічного відділень підготували відео на тему «Цікаві факти про англійську та німецьку мови».

Світлана Осадчук, викладачка англійської мови, провела засідання секції гуртка "Мовознавець", на якому кращі студенти-гуртківці презентували короткі доповіді «Ми відкриваємо Європу разом».

Протягом тижня на заняттях англійської та німецької мов студенти активно виконували різноманітні інтерактивні завдання, тести, розв'язували кросворди з тем, переглядали навчальні відео. Студентам других курсів надали рекомендації для підготовки до НМТ.

Студенти 1-2 курсів взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з англійської та німецької мов на платформі «На урок». Тож чекаємо результатів.

Відбувся Всеукраїнський конкурс знавців англійської мови "Greenwich Pro", у якому взяли участь 16 студентів другого курсу. Срібний сертифікат та подарунки отримали Єлизавета Гембатюк (24 група) і Анатолій Петрас (21 група).

Проведення предметного тижня не тільки поглибило знання з англійської та німецької мов, а й стало джерелом позитивних емоцій, мобілізації творчих зусиль і, як наслідок, підвищило мотивацію до вивчення мови та культури іншої країни.

Викладачі англійської та німецької мов:
Ольга ЗАВІНСЬКА

Леся ЛУКАВЕЦЬКА

Світлана ОСАДЧУК

: