Search

Вибір професії –велика відповідальність

Вибір професії –велика відповідальність

 Якщо професія стає способом життя, 
                                                               то ремесло перетворюється на мистецтво

                                                                                                         (Ілля Шевельов)

Мотивація професійного вибору, відношення учня до навчального закладу, його професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку він отримає на найбільш важливому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.
Щороку випускники загальноосвітніх шкіл постають перед непростим вибором майбутньої професії та закладу, до якого варто вступити для здобуття якісної освіти.

Вибір професії – це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, суспільством, та найголовніше – перед собою. Але робити цей вибір доводиться кожному без винятку. Перед молодим поколінням стоїть питання, як знайти головну справу свого життя, щоб мати моральне задоволення від роботи, отримувати достойну заробітну плату, приносити користь людям, державі.

Профорієнтаційна робота з учнями як невід'ємна складова функціонування навчального закладу – один із головних аспектів виховної роботи, спрямованої на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. З цією метою директор ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» Борис Павлюк та викладач географії Ольга Лопушинська відвідали Ворвулинську гімназію та загальноосвітню школу І-ІІ ступенів с. Угриньківці. 

Під час зустрічі учні ознайомилися з вимогами до вступу, перевагами, особливостями та перспективами навчання у коледжі, також школярі переглянули відеоролик про навчальний заклад та спеціальності.

Особливу увагу викладачі звернули на висвітлення інформації про активне та насичене студентське життя: наукові конференції та тематичні семінари, яскраві концерти, різноманітні конкурси і спортивні змагання, цікаві екскурсії та пізнавальні бесіди тощо.

Учням були роздані інформаційні буклети та щорічники про коледж. Зустріч пройшла у дружній та теплій атмосфері, зі жвавим обговоренням та цікавими запитаннями, чим завдячуємо директорам шкіл Любові Навізівській і Роману Войцеховському

Отож, вибір професії є важливим кроком у життєвому і професійному становленні людини. Від її правильного вибору виграє як суспільство, що одержує цілеспрямованого суспільно корисного громадянина, так і особистість, яка відчуває задоволення від роботи і має широкі можливості для самореалізації.

Інформація надана Ольгою ЛОПУШИНСЬКОЮ

та Борисом ПАВЛЮКОМ

 

 

 

 

 

 

: