Search

Відкрите заняття з дисципліни «Банківські операції»

Відкрите заняття з дисципліни «Банківські операції»

22 лютого 2023 р. у 35-Ф групі спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБІП України у дистанційному режимі було проведено відкрите заняття з дисципліни «Банківські операції» на тему: «Нетрадиційні банківські операції та послуги».

Метою заняття було сформувати загальні та спеціальні компетентності студента, а саме: здатність застосувати знання у практичних ситуаціях; використовувати інформаційні та комунікаційні технології; розкрити зміст процесів надання банками нетрадиційних послуг.

Викладач Руслана Жлуховська провела заняття у формі лекції з елементами діалогу, наголосивши на труднощах роботи банківської системи в умовах війни, здійснила загальну характеристику нетрадиційних послуг банку, описала їх види та наголосила на відмінностях між поняттями «банківська операція» та «банківська послуга».

Студенти теж активно працювали: давали відповіді на поставлені їм запитання, аргументовано висловлювали свою думку, виступали в ході лекції співдоповідачами, та за попередньо отриманими рекомендаціями підготували змістовні презентації, які прокоментували на занятті. Такі випереджувальні завдання дають можливість здобувачам освіти проявити навички самостійної роботи, вміння аналізувати, систематизувати інформацію та творчо працювати, що викликає у них більше зацікавлення до теми та дисципліни.

Зазначена тема повˈязана із специфічними термінами та поняттями, що притаманно нетрадиційним банківським послугам. Протягом заняття студенти добре засвоїли нові для них терміни, про що свідчили їхні відповіді під час підведення підсумків.

У обговоренні результатів відкритого заняття взяли участь члени дирекції, викладачі циклових комісій фінансово-облікових, економіко-комерційних дисциплін та інші викладачі коледжу.

    Дякую студентам та своїм колегам за спільну роботу. Миру нам та плідної праці на рідній землі!

                 Матеріал надала Руслана ЖЛУХОВСЬКА, викладач коледжу

: