Search

Економіку щоб знати треба плідно працювати

Економіку щоб знати треба плідно працювати 


Економіку щоб знати, потрібно плідно працювати!
Діяти активно, думати оперативно,
сперечатись доказово для усіх обов'язково!


Розуміння змісту економічних явищ потрібне кожній людині не менше, ніж знання з хімії чи фізики, математики чи біології. Людина живе у світі економічних явищ: вона купує і продає, отримує доходи і сплачує податки, керує і підпорядковується управлінським рішенням, споживає і заощаджує, наймається на роботу і розпочинає власну справу. Зрозуміло, що краще, коли людина чинить ці дії свідомо, раціонально використовуючи власні сили та ресурси, обирає із багатьох важливих рішень найдоцільніше. Усе це і спонукає до опанування знаннями з економіки, студентами ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого» НУБіП України.

Нас оточують товари, гроші, ринок. Щодня ми бачимо продавців, а самі виступаємо в ролі покупців. Ми являємося учасниками економічних відносин навіть не задумуючись про це. Економіка це цікава наука, основи вивчення якої ми отримуємо на другому курсі навчання.

Економіка – це наука про господарство, а саме про організацію та управління виробництвом, ефективне використання ресурсів, збут і споживання товарів, це сукупність знань, які дозволяють відповісти на три взаємозалежних питання:

1) що необхідно виробляти, тобто які товари, продукцію, послуги, роботи і в яких кількостях;

2) як виробляти, тобто хто повинен виробляти, за допомогою яких ресурсів і які технології при цьому застосовувати;

3) для кого виробляти, кому повинні бути призначені вироблені товари та послуги, хто їх зможе продавати.

Тому сьогодні, в рамках тижня економіко-комерційних дисциплін студентам першого і другого курсів коледжу та учням випускних класів шкіл, пропонується взяти участь у вікторині під назвою: «Гроші чи товар?», за посиланням:

Онлайн-вікторина "Гроші чи товар?"

Вікторина широко розповсюджена серед молодих людей. Проводиться зокрема на заняттях предметних гуртків. Цінність її в тому, що вона розвиває винахідливість і активність студентів, сприяє розумовому вихованню, кмітливості, допомагає виявляти знання студентів в економічній сфері.

Метою вікторини є поглибити знання про основні економічні поняття, показники, формування наукових знань активності та самостійності при вивченні дисципліни: «Економіка підприємства».

Економічні знання потрібні як кожній людині (раціональна поведінка у споживанні та використанні індивідуальних заощаджень; уміння орієнтуватись у сфері бізнесу, прийняття доцільних рішень при виборі сфери зайнятості), так і суспільству у цілому.

У кінці тижня будуть оголошені підсумки вікторини, та відзначені студенти які набрали найбільшу кількість балів.


 Киверига О.Ю., Визнюк У.П., викладачі економічних дисциплін

: