Search

Ознайомлення з вибірковими дисциплінами – запорука якісного навчання

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Ознайомлення з вибірковими дисциплінами – запорука якісного навчання


Усе, що робиш, треба робити добре.
Ф. Бекон

Сьогодні в нашій країні робота агронома користується особливою популярністю. Агроном - це надзвичайно складна, цікава професія. Але головне, що ця робота творча. Якщо узагальнити всі обов'язки агронома, то його завдання - нагодувати населення планети, яке рік за роком тільки зростає. Агрономи знають, коли і як садити сільськогосподарські культури, чим і як удобрювати, коли збирати, як уберегти врожай і як його максимально збільшити.

Оволодіти цими знаннями справа нелегка, тож студенти мають свідомо ставитися до навчальної діяльності та приймати участь у формуванні переліку освітніх компонентів, які вони вивчають в коледжі.

З цією метою 30 березня 2023 р. в коледжі, в очному та дистанційному форматі відбулась презентація вибіркових дисциплін для студентів спеціальності 201 Агрономія. Її провели викладачі технологічного відділення Андрусик Р.В., Галайдіда О.В., Радик А.В., Конько В.А., Башта І.С. у форматі відео-презентацій.

Вони ознайомили здобувачів освіти із змістом цих навчальних дисциплін, компетентностями, які вони формують та результатами навчання, які студенти здобудуть після вивчення дисциплін:

 

Було представлено такі дисципліни: Правила дорожнього руху; Організація дорожнього руху; Основи керування автомобілем і безпека дорожнього руху; Фізіологія з основами мікробіології; Меліорація з основами геодезії; Сільськогосподарська ентомологія та фітопатологія; Виноградарство; Грибівництво; Основи бухгалтерського обліку і фінансування; Електронний документообіг; Основи підприємництва і маркетингу; Закритий грунт.

Така ж презентація відбувалася і для здобувачів освіти ОПП (спеціальності) 101 Екологія у очному та дистанційному форматі.

Стрімкий розвиток суспільства, застосування нових технологій виробництва, зростаючий негативний вплив людини на природу – все це призводить до значних проблем навколишнього середовища. Міжнародна спільнота останні десятиріччя акцентує особливу увагу на необхідності ефективної екологічної освіти, що зумовлює необхідність підготовки громадян з високим рівнем екологічних знань, екологічної свідомості і культури, які базуються на нових критеріях оцінки взаємовідносин суспільства і природи. Виникла потреба у спеціалістах, які б могли не лише аналізувати стан навколишнього середовища, але й розробляти заходи по попередженню його забруднення та руйнування.

Враховуючи вимоги часу й актуальність екологічної освіти ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України також здійснює підготовку фахівців за напрямом 101 «Екологія».

Студенти мали змогу ознайомитися із метою, завданнями, компетентностями, знаннями та вміннями, результатами навчання, які вони здобудуть після вивчення дисциплін: Топографія з основами картографії; Екологія людини; Прилади дослідження стану навколишнього середовища; Організація та управління в природоохоронній діяльності; Біонеорганічна хімія; Радіобіологія та радіоекологія; Екологічна експертиза;

Екологічна токсикологія; Контроль і безпека якості с/г продукції; Управління якістю сільськогосподарської продукції.

Після конференції студенти задавали уточнюючі запитання та мали можливість свідомо обміркувати, яку дисципліну вони обиратимуть для вивчення. Адже за останнє десятиліття відбулися величезні зміни. Особливо підвищилася продуктивність праці. З'являється нова техніка, запроваджуються нові технології, що можуть полегшити працю агронома. Якщо людина розбиратиметься в цьому всьому, то професія принесе не тільки задоволення, а й високі врожаї та фінансовий успіх.

Бажаємо нашим студентам вдалого вибору!


Р. АНДРУСИК, завідувач технологічного відділення

: