Search

Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

 

Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття

5-6 квітня 2023 року в режимі онлайн відбулася VІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

Наш заклад освіти у даному науковому заході представляли Марія Угринюк (студентка 31 групи, спеціальність «Комп'ютерна інженерія») із темою дослідної роботи «З ЧЕРВОНОЮ КАЛИНОЮ – У ШИРОКИЙ СВІТ» (науковий керівник – Тракало О.Л.)

та Дубець Петро (студент 22 групи, спеціальність «Агрономія») із темою дослідної роботи «НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНИЙ РУХ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ В СЕЛІ КОЛОДРІБКА ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (науковий керівник Петрів Г.В).

Конференція передбачала роботу за такими секціями:

1) Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи;

2) Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності;

3) Культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури;

4) Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об'єкти України, пов'язані з подіями державотворення та історичними постатями.

Учасники конференції нагороджені грамотами Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та збірниками тез доповідей.

Вітаємо наших студентів та бажаємо їм плідного наукового пошуку в майбутньому.

Галина ПЕТРІВ, Ольга ТРАКАЛО, викладачі коледжу

: