Search

Навчальна практика – один із найважливіших компонентів освітнього процесу

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Навчальна практика – один із найважливіших компонентів освітнього процесу

Розвитку компетентності організовувати обліковий процес, впроваджувати сучасні методи фінансового та управлінського обліку у відповідності до чинного законодавства та цілей підприємства сприяє проведення навчальної практики з фінансового обліку у студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Вона передбачає досить тривалий період проведення – 4 навчальні тижні. Це дозволяє, з одного боку, поглиблено повторити вивчений матеріал та застосувати його в практичній діяльності, а з іншого, дає можливість студенту відчути себе на місці бухгалтера протягом місяця інтенсивної роботи.

Практичні завдання навчальної практики передбачають комплексність і системність. Теми є взаємопов'язаними між собою і студенти із другої половини практики користуються не лише даними інструкційних матеріалів, але і власноруч складеними раніше первинними документами та обліковими регістрами.

Студенти відзначають зростання мотивації до обраного фаху та краще розуміння своїх функцій та завдань на робочому місці. Висловлюю сподівання, що наступні навчальні практики з дисциплін фахової підготовки сприятимуть подальшому професійному розвитку студентів та якісній підготовці до кваліфікаційних іспитів.

Олександра ЯРЕМЧУК, викладач облікових дисциплін

: