Search

Засідання робочих груп з розгляду ОПП на технологічному відділенні

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Засідання робочих груп з розгляду ОПП на технологічному відділенні

Забезпечення якості підготовки здобувачів фахової передвищої освіти вимагає системної та злагодженої роботи всіх учасників освітнього процесу та робочих груп з підготовки і супроводу виконання освітньо-професійних програм підготовки фахівців ОПС «Фаховий молодший бакалавр» зокрема.

Регулярний моніторинг, перегляд і оновлення освітніх програм мають на меті гарантувати, що надання освітніх послуг відповідає високому рівню, а також створює сприятливе навчальне середовище для здобувачів фахової передвищої освіти, забезпечує реалізацію принципу студентоцентризму в освітньому процесі та сприяє удосконаленню діяльності викладачів.
11 квітня 2023 р. відбулося чергове засідання робочих груп із обговорення освітньо–професійних програм 201 «Агрономія», 101 «Екологія» та 123 Комп'ютерна інженерія»підготовка за якими ведеться у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого»..

Участь у засіданні очно та он-лйн прийняли студенти коледжу, викладачі випускових циклових комісій; Роман Андрусик - завідувач технологічного відділення коледжу; Аркадій Сідоров –член Ради роботодавців ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого, начальник відділу екологічної освіти Національного природного парку «Дністровський каньйон»; Микола Долотко - директор ПОП «Золота нива»; Іван Сеник - доктор сільськогосподарських наук,агроном–консультант західного регіону компанії «Агроексперт», Дмитро Бурак - директор ТОВ «Агроком».

На зустрічі було запропоновано внести окремі зміни до освітньо-професійних програм: Агрономія із спеціальності 201 Агрономія; Екологія із спеціальності 101 Екологія; Комп'ютерна інженерія із спеціальності 123 Комп'ютерна інженерія на 2023-2024 навчальний рік. В ході обговорення члени робочих груп висловили свої побажання та пропозиції з урахуванням сучасних потреб на ринку праці.

У новій редакції освітньо-професійних програм враховано всі побажання стейкхолдерів та фахівців. Зміни будуть сприяти якісній підготовці фахових молодших бакалаврів спеціальностей 201Агрономія, 101Екологія та 123Комп'ютерна інженерія. Зміст цієї підготовки окреслений у відповідних освітньо-професійних програмах, які відповідають рекомендаціям і стандартам фахової передвищої освіти, враховують кращі світові практики та виступають головною технологією досягнення відповідності освітньої системи вимогам і потребам суспільства та особистості.

. Роман АНДРУСИК, завідувач технологічного відділення

: