Search

Підсумок тижня зарубіжної літератури та культурології

Підсумок тижнязарубіжної літератури та культурології

24.04-28.04.2023


Тиждень зарубіжної літератури та культурології - це своєрідний  творчий звіт, демонстрація досягнень як здобувачів освіти , так і викладачів. Специфічною ознакою цього загальноколеджівського заходу є відкритість та неформальність, настанова на швидку реалізацію особистісно значущого задуму на кінцевий результат.

Предметний тиждень характеризується багатоспекторністю. Чітко спланований, він сприяє активізації творчості студентів, їх високих духовних якостей, підвищення інтересу до занять зарубіжної літератури та культурології, також вмінню працювати з додатковою літературою, інтернетджерелами, відстоювати та висловлювати власну думку, формувати естетичні смаки, розвивати навички образотворчого мистецтва, логічного мислення, співпрацювати в команді, проявляти ініціативу.

Розпочався тиждень переглядом мультимедійних презентацій із зарубіжної літератури та віртуальної екскурсії "Художні музеї світу". У цей же день проведено вікторину "Стежками творів зарубіжних письменників". Найактивнішими були: Андрусик П., Дубець П., Дуць І.(22 група); Донцов О., Мендик Б., Братанич Д. (21група);

Гуцал М., Ковальчук С., Книш А., Кастранець М. ( 25 група); Мартинюк Г., Бульдяк Ю., Колодій М., Гембатюк Є. (24 група)

Перед початком захисту пошукових робіт студентів, викладач зарубіжної літератури Сагайдак І.П. сказала, що Україна здавна приваблювала до себе митців світового письменства. Нашій державі присвячено прекрасні рядки письменників різних епох та країн. Усі вони зливаються у дзвінку пісню - пісню любові до нашої рідної землі. Світова спільнота усіляко підтримує Україну у боротьбі з російськими окупантами - санкціями, зброєю, гуманітарними вантажами, надає прилисток біженцям. Слова підтримки висловили й багато відомих людей, серед яких є популярні на весь світ письменники: Маргарет Єтвуд, Ольга Токарчук, Джоан Роулінг,Стівен Кінг, Йоанна Ягелло, Марія Парр та інші. Ми щиро дякуємо зарубіжним письменникам, які підтримали Україну у війні з росією.

Члени літературного гуртка презентували проектні роботи "Україна у житті та творчості зарубіжних письменників " : Вівчар М., Василик А.,Завада В., Копичинська О.,Савчук Р., Хомко А. (11 група);

Стецюк І., Демчук О. (12 група ) ; Кривко М., Михалюк А., Боднарчук Л., Михалюк В., Рудик В., Кіт Х. (14 група) ;

Димушко Х., Залуцька С., Завада В., Коржевська А., Бурлака В., Прокіпчук Г., Фурман Є. (15 група).

М.В. Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, історик, дослідник, викладач – методист, спеціаліст вищої категорії, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені П.Ковальчука, зазначив про необхідність розуміння кожним обов'язку вчитися, здобувати знання, розвиватися творчо,займатися науково-пошуковою роботою. У ювілейний рік заснування нашого навчального закладу виповнюється і 125 років від дня народження професора Євгена Храпливого – науковця, педагога і організатора сільськогосподарської освіти та кооперативного руху в Західній Україні, який ще багато років тому сказав:

Михайло Васильович подякував студентам за цікаві розповіді, побажав успіхів у навчанні, наполегливості в досягненні поставленої мети.

Протягом тижня проведено :

  • Випуск у часописі «Коріння і крона» статті «10 книг, після прочитання яких стає тепло і світло»;
  • Художню виставку «Мистецтво як подих епохи »;
  • Конкурс виразного читання поезій французьких символістів «Найперше- музика у слові»;
  • Обговорення роману Джона Майкла Гріна «Провина зірок» ;
  • Науково-практичну конференцію «Мистецтво XXI століття».

Тиждень був цікавим та пізнавальним. Завдяки таким заходам студенти краще готуються до занять, активніше беруть участь у літературно-мистецьких бесідах, цікавляться новинками з дисциплін «Зарубіжна література», «Культурологія».

Духовність, культурні цінності та національні пріоритети є запорукою розвитку нашої держави. Українська та світова культура, твори художньої літератури й мистецтва відкривають нам джерела цілющої краси, що здатні врятувати світ.


 Ірина Сагайдак, викладач зарубіжної літератури,

Ольга Слободян, викладач культурології

: