Search

Як створити справу своєї мрії

Актуальна інформація

Як створити справу своєї мрії

Людина народжується для того, щоби розвиватися фізично та духовно, удосконалюватися та досягати успіху, жити гармонійно і щасливо. Важливою умовою реалізації цього покликання є вибір професії. Власне це і є точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів.

Кожна людина мріє про гарну роботу, яка буде приносити не тільки грошове забезпечення, а й можливість реалізувати себе в суспільстві, відчути себе важливим та потрібним. Молодь повинна орієнтуватися в тенденціях ринку праці та мати уявлення про нього. Тому в нашому коледжі велика увага приділяється ознайомленню майбутніх фахівців з різними об'єктами господарської діяльності, перш за все в сфері їх майбутньої професійної діяльності.

Одним з таких підприємств нашого міста стала лабораторія реклами «АРТ Дизайн», створена випускником Заліщицького коледжу Назаром Калакайлом.  Завершивши навчання в нашому коледжі, Назар Михайлович продовжив здобуття повної вищої освіти у Податковій академії в м. Ірпінь. У вільний від навчання час, він почав працювати в одній з агенцій м. Києва, яка діяла в сфері реклами. Повернувшись у Заліщики, вирішив продовжити підприємницьку діяльність, об'єднавши інтереси із Романом Остап'юком, створив рекламну агенцію «АРТ Дизайн». Основними видами її діяльності стало надання послуг друку, фотографії, виготовлення рекламної продукції.

З часом молоді підприємці впевнено заявили про себе, опанувавши широкий спектр діяльності в цьому напрямі.

Сьогодні лабораторія реклами «АРТ Дизайн», яку очолює Назар Калакайло виконує найрізноманітніші роботи: друк на полотні різних розмірів, широкоформатний друк рекламних банерів та вивісок будь-яких розмірів і форм, виготовлення шпалерів і плакатів, інформаційних стендів, табличок, виготовлення різноманітної сувенірної продукції, надання послуг кольорового друку, тиражування друкованих видань, фотокопіювання, підготування документів та здійснення іншої спеціалізованої допоміжної офісної діяльності.

Відвідавши це підприємство, студенти Заліщицького коледжу ознайомились з матеріальною базою та стали учасниками діалогу з керівником агенції і його дружиною Світланою, яка теж свого часу закінчила Заліщицький коледж, а зараз допомагає в організації роботи цієї фірми. В ході розмови вони дізналися про умови й особливості заснування підприємницької діяльності в сфері ІТ-технологій. Обмін питаннями і відповідями торкнувся й таких сторін діяльності фахівця, як конкурентне середовище, співпраця з постачальниками, партнерами і клієнтами, організаційна робота. Ми намагалися дізнатися й деякі «секрети» комерційної діяльності.

Підприємці і студенти не тільки обмінювались думками між собою, а й зацікавлено слухали пропозиції своїх наставників викладачів. Лейтмотивом цієї зустрічі стали слова: «Перетворити мрії у реальність – цього прагнуть молоді люди. У сфері підприємництва кожен обирає свою стежину. Боятися не потрібно - треба починати власну справу і працювати. Важливо бути наполегливим у досягненні своєї мети. Головне – бути порядним і чесним. А ще багато вчитися і працювати над собою…».

Якщо у людини є мрія і вона твердо йде до своєї мети, вона обов'язково її досягне. Це підтверджує своєю працею випускник Заліщицького коледжу Назар Калакайло і його партнери. Сьогодні він успішно співпрацює з коледжем. Він є учасником роботи Ради роботодавців коледжу, проводить зустрічі із студентами та ділиться з ними своїм досвідом і новинками в діяльності. Це гарний приклад для майбутніх фахівців, тих, хто тільки починає свій шлях до успіху в професійній діяльності. Наша співпраця – ключ до успіху.

 

Михайло СОПИЛЮК, провідний фахівець

з працевлаштування випускників

 

: