Search

Екологічна діяльність потребує відповідальних та активних громадян

Екологічна діяльність потребує

відповідальних та активних громадян

Відбулася чергова зустріч з фахівцями еколого-освітнього відділу Національного природного парку «Дністровський каньйон» Аркадієм Сідоровим, Тетяною Книш, які провели пізнавально-оглядову екскурсію для студентів І – ІІ курсів спеціальності: «Екологія», «Агрономія», «Комп'ютерна інженерія».

Аркадій Сідоров наголосив, що співпраця між навчальним закладом і природоохоронною установою сприяє активізації пізнавальної діяльності та формуванню стійкого інтересу до охорони природи та практичній підготовці студентів. Розповів про масштаби функціонування НПП «Дністровський каньйон». Ознайомив студентів із проблемами збереження унікальних ландшафтів і відновлення природної спадщини, охорони довкілля.

Відзначив, що вивчення екологічних, біологічних дисциплін формує в студентів внутрішню потребу любити свій край, зберігати і відстоювати його природу, брати участь у вирішенні природоохоронних проблем.

Розповів про історико-культурні пам'ятки в межах НПП «Дністровський каньйон», та розвиток різних видів туризму. Студенти знайомлячись із стендами еколого-освітньої стежки «Заліщицький парк», дізналися багато цікавого та нового для себе, відвідали еколого-освітній простір «Дністровський каньйон».

Також побували в музеї геологічних, палеонтологічних та історичних зразків.

Зустріч пройшла в теплій, діловій атмосфері. Учасники екскурсії отримали незабутні враження.

Галина ФРЕЯК, Валентина ПЕРИТ, Руслана ПОЛЕВА викладачі коледжу

: