Search

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ КОМІСІЇ

 

Під головуванням директора Бориса Павлюка у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України відбулося засідання стипендіальної комісії, в якому взяли участь старости та куратори академічних груп, члени стипендіальної комісії, серед яких: Ольга Галайдіда – заступник директора з навчальної роботи; Роман Андрусик – завідувач відділення технологічного; Олександр Холодило – завідувач відділення економічного; Іванна Книш – головний бухгалтер; Іван Зубик – голова ППО студентів коледжу; Вікторія Завада – голова студентського парламенту; Віталія Завада – керівник навчального сектору студпарламенту; Валентин Яремчук – керівник культурно-масового сектору студпарламенту; Ольга Цив'юк – голова студентської ради гуртожитку; Марія Кикуш – голова старостату, а також Ірма Андрусик – завідувач канцелярії - технічний секретар стипендіальної комісії.

Під час зібрання його учасники обговорили поточний стан стипендіального фонду у закладі освіти, йшлося про коригування реєстру для призначення академічних стипендій та призначення соціальних стипендій. Також під час заходу йшлося про призначення іменних стипендій за особливі успіхи у навчанні.

На початку заходу Ольга Галайдіда нагадала присутнім про перелік питань порядку денного та відзначила, що такі розширені засідання є дуже важливими для обговорення всіх поточних змін у питаннях стипендіального забезпечення. Вона прозвітувала про поточний стан стипендіального фонду й ліміти на 1 липня 2024 року.

Ольга Василівна ознайомила присутніх з рішенням педагогічної ради коледжу, щодо встановлення квоти стипендіатів в розмірі 45% з 1.09.2024 року та оголосила реєстр. Так, з 359 здобувачів освіти коледжу, котрі навчаються на денній формі навчання за державним замовленням та беруть участь у рейтингу, академічну стипендію призначено 149 особам, з яких 29 кращих за успішністю отримуватимуть підвищену стипендію.

Відповідно до «Положення про персональну стипендію імені професора Є. Храпливого студентам ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України» та наявного стипендіального фонду, з метою підвищення престижу відмінного навчання і активності в громадському житті, а також поглибленого вивчення і популяризації ідей вченого-економіста професора Є.Храпливого, за поданням кураторів на засіданні стипендіальної комісії розглянуто кандидатури з числа студентів-відмінників, для призначення іменних стипендій Є. Храпливого», які отримуватимуть у розмірі підвищеному на 25% за особливі успіхи у навчанні, науково-дослідницькій і громадській роботі на перший семестр 2024-2025 н.р. В результаті обговорення було затверджено 9 кандидатур: Бортник Віталій (21 група), Гуйван Ярослав    (25-П група), Завада Вікторія (31 група), Кривко Марта (34-О група), Цив`юк Ольга (34-Е група), Дудяк Оксана (35-Ф група), Завада Віталія (35-П група), Петрас Анатолій (41 група), Андрусик Денис (42 група).

Коледжем постійно ведеться робота щодо забезпечення прав здобувачів освіти, які потребують соціального захисту. Зокрема, здобувачі освіти пільгових категорій: діти-сироти та особи з їх числа, діти – внутрішньо-переміщені особи; особи з інвалідністю; діти із малозабезпечених сімей; діти учасників АТО; внутрішньог-переміщені особи, яким з урахуванням рейтингу не призначено академічну стипендію, отримують соціальну стипендію – 19 осіб.

Наприкінці заходу директор коледжу Борис Павлюк подякував всім учасникам засідання за плідну та оперативну роботу з вирішення низки важливих питань та зауважив, що питання виплати стипендій фінансово підкріплені та завжди знаходяться під особистим контролем керівництва навчального закладу.

Інформацію надала Ольга ГАЛАЙДІДА, 

заступник директора з навчальної роботи

: