Search

Участь в роботі семінару

Участь в роботі семінару

16-17 вересня на базі ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України», відбувся семінар «Бібліотеки під час війни: як ви?».

Про навчальну роботу коледжу, історію створення, досягнення, а також вітальним вступним словом до учасників семінару звернувся директор коледжу Василь Царук.

На семінарі піднімались актуальні питання, які найбільш турбують сьогодні нас, працівників бібліотек, а саме, списання та заміна книг, наповнення бібліотечного фонду електронними виданнями, забезпечення інформаційних потреб здобувачів освіти під час навчання. В програмі семінару були представлені цікаві презентації

Кіщак Т.С (директорка наукової бібліотеки НУБіП України) на тему: «Бібліотуризм», зокрема Тетяна Степанівна зазначила, про важливість таких зустрічей. Ворог щодня знищує нашу культуру, історію, ідентичність і ми, бібліотекарі, повинні зберігати те, що ми маємо,що потрібно передати наступним поколінням, особливо книги!

Бурячинська Л.В. (завідувачка БЦ Рівненського фахового коледжу) на тему: «Особливості роботи бібліотечно-інформаційного центру в умовах війни»;

Маркова-Пипко Н.Ю ( заступниця директорки наукової бібліотеки НУБІП України) на тему: «Штучний інтелект  та бібліотеки: що спільного?»;

Не менш захоплюючою та цікавою була зустріч з рівненської письменницею, майстринею, засновницею видавництва «Креативна книга» Оленою Медведєвою, яка демонструвала свої вишиті книги, зокрема, вишита повна версія книги Лесі Українки «Лісова пісня» (мовою оригіналу), також вишитий «Кобзар» Тараса Шевченка (вага книги 3,5 кг). Мені б дуже хотілося щоб ці роботи побачили і наші викладачі, студенти, тож налагоджуємо нові контакти, і сподіваємось творчість пані Олени побачить і наш навчальний заклад.

Доповненням до роботи семінару були ознайомлення з матеріально-технічної базою коледжу, цікаві екскурсії, а також обмін досвідом роботи бібліотек.

Щиро дякуємо організаторам, модераторам за цікаві і такі потрібні зустрічі!

Бажаємо всім учасникам семінару нових креативних ідей, розвитку та процвітання!

Дякуємо нашим захисникам та захисницям !

Слава Україні! Героям Слава!

Наталія ГНАТЯК, завідувачка бібліотеки коледжу

: