Search

Профорієнтаційна робота, навчально-методичне забезпечення та інше…

Засідання педагогічної ради

Профорієнтаційна робота, навчально-методичне забезпечення та інше…

Проведено чергове засідання педагогічної ради коледжу. До уваги його учасників були запропоновані наступні питання порядку денного:

  1. Про результативність профорієнтаційної роботи у 2023-2024 н.р. і заходи на 2024-2025 н.р.;
  2. Про стан навчально-методичного забезпечення освітніх компонентів освітньо-професійної програми «Комп'ютерна інженерія» (відповідно до Постанови КМУ від 30.12.2015 р. №1187);
  3. Про підготовку до атестації педагогічних працівників коледжу у 2025 році;
  4. Про впровадження нової редакції «Українського правопису»;
  5. Затвердження плану виховної роботи у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України на 2024-2025 н.р.;
  6. Про внесення змін та затвердження складу робочих груп для розроблення, впровадження та супроводження освітніх та освітньо-професійних програм на рівні фахової передвищої освіти у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України;
  7. Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, та надання їм академічної відпустки;
  8. Різне.

Ольга Галайдіда, заступник голови приймальної комісії, інформувала учасників засідання педагогічної ради про результативність профорієнтаційної роботи у 2023-2024 н.р. Було детально проаналізовано результати вступної кампанії у 2024 році. Значна увага у виступі була надана формам і методам проведення профорієнтаційної роботи в 2024-2025 н.р.:

  • індивідуальні бесіди з випускниками шкіл;
  • профорієнтаційні поїздки викладачів та робота з батьками;
  • конкурс відеопрезентацій спеціальностей;
  • відеопрезентації закладу освіти;
  • укладання договорів про співпрацю із закладами освіти;
  • участь у заходах щодо підняття престижності закладу;
  • проведення днів відкритих дверей;
  • проведення внутріколеджівських заходів та конкурсів в рамках предметних тижнів із залученням учнів шкіл та ін.

Борис Павлюк, директор коледжу , зауважив, що профорієнтаційну роботу з метою успішного прийому нових абітурієнтів в 2025 році слід розпочинати з початком 2024-2025 н.р., використовуючи різні її форми і методи.

Іван Зубик, голова циклової комісії комп'ютерно-інженерних дисциплін, інформував учасників засідання педагогічної ради про стан навчально-методичного забезпечення освітніх компонентів освітньо-професійної програми «Комп'ютерна інженерія» (відповідно до Постанови КМУ від 30.12.2015 р. №1187). Він повідомив, що всі необхідні матеріали для реалізації ОПП «Комп'ютерна інженерія» наявні як в паперовому, так і в електронному форматі. Необхідно допрацювати робочі програми предметів, які викладатимуться в наступному семестрі. Іван Михайлович повідомив про необхідні додатки до забезпечення освітньо-професійної програми та їх наявність у викладачів циклу, проінформував, які компоненти необхідно допрацювати.

Людмила Атаманчук, завідувачка педагогічним кабінетом, інформувала учасників засідання педагогічної ради про підготовку до атестації педагогічних працівників коледжу у 2025 році. Людмила Анатоліївна повідомила про важливість і значення атестації, її порядок та етапи проведення, повідомила про те, хто повинен проходити чергову атестацію в 2025 році.

Ірина Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін, повідомила про впровадження нової редакції «Українського правопису». Ірина Петрівна детально проаналізувала етапи розвитку українського правопису, проінформувала про ті зміни, які були внесені в нову редакцію, реалізація якої відбувалась протягом п'яти останніх років. Завершуючи виступ, вона відзначила що «новації українського правопису 2024 року мають потенціал значно покращити використання мови. Важливо, щоб усі учасники процесу активно підтримували ці зміни для досягнення успішного впровадження.»

Галина Петрів, голова циклової комісії кураторів академічних груп, інформувала учасників засідання педагогічної ради про план виховної роботи у ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України на І семестр 2024-2025 н.р. Галина Василівна охарактеризувала основні заплановані заходи, які ввійшли в такі розділи плану:

  • організаційні заходи;
  • адаптація студентів нового набору;
  • національно-патріотичне виховання;
  • морально-правове виховання;
  • художньо-естетичне виховання;
  • трудове та екологічне виховання;
  • фізичне виховання та утвердження здорового способу життя;
  • робота органів студентського самоврядування.

Галина Василівна повідомила про загальноколеджівські заходи, проведення яких передбачено на І семестр. Мова також йшла про оптимізацію проведення деяких заходів.

Ольга Галайдіда, заступник директора з навчальної роботи, проінформувала учасників засідання педагогічної ради по п.п. 6 і 7 порядку денного засідання педагогічної ради.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій ВІЙТИК

 

: