Search

Скарби безсмертного «Кобзаря»

Скарби безсмертного «Кобзаря»

206 років тому українському народові Господь послав духовного натхненника, борця, митця, пророка і поета, Великого Кобзаря – Тараса Шевченка.

Про письменника, чиї мистецькі осяги на українському небосхилі вже близько двох століть залишаються недосяжними, ми, здається, знаємо все. Однак пам'ятна дата спокушає в котрий раз спинитися перед величчю Генія, вчитатися, вдуматися, вслухатися в його безсмертного «Кобзаря», що у квітні 1840 року просвітив українцям еру українства.

На честь дня народження національного Генія у бібліотеці коледжу організована книжкова виставка «Єднаємо Україну Шевченковим словом!», а також відбулася мистецька вітальня «Скарби безсмертного «Кобзаря»,приурочена180- річчю з дня виходу у світ першого "Кобзаря".

Слово про Тараса Шевченка виголосила викладач філологічних дисциплін Атаманчук Л.А.

Ведуча мистецької вітальні Ємчук Н.В. розповіла про захоплюючі сторінки славетного «Кобзаря».

Студенти коледжу декламували твори Т.Г.Шевченка: «Думи мої, думи мої», «Кавказ», «Сон», «Розрита могила», «І мертвим, і живим…», «Думка», «Заповіт»та вірші українських поетів – В.Дрозд «Тебе ми чуємо, Тарасе!», «Вогонь, запалений Тарасом» у виконанні Ольги Паньків, Марії Мельник, Івана Стронського, студентів 24 групи; Христини Монастирської та Оксани Бойчук, студенток 35 групи; Арсена Остяка, Василя Приведи, Ярослава Лотоцького, студентів 11 групи; Ірини Павлюк й Уляни Капчинської, студенток 15 групи.

Декламування віршів супроводжувалось музичним оформленням (звукорежисер ОлегМартинчук). Бібліотекар Наталія Гнатяк доповнила захід цікавою тематичною презентацією.

Ми відчуваємо Шевченка своїм сучасником. Він наш пророк, духовний батько, творець і рятівник нації, який зробив незриме в історії зримим у слові,дав народному духові точку опори і повернув самоповагу українцям.

Тож будьмо гідними Тарасового слова, дух якого й нині тримає нас. Освятімо ці дні миром і злагодою, згодою і єдністю, добром та вірою у нашу незборимість.

Надія Ємчук, завідувач бібліотеки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: