Search

Активним студентам – активний відпочинок!

Активним студентам – активний відпочинок!


Карпати. Місця сили, неймовірної та мальовничої природи, що подаровані нам ніким іншим, як Господом Богом. Край, куди хочеться повертатися знову й знову. Оспіваний тисячами пісень, огорнутий легендами, згадуваний в міфічних творах сотень авторів. То в чому ж секрет Карпат?

На це питання днями шукали відповідь найактивніші студенти Заліщицького фахового коледжу імені Є. Храпливого з 22, 25ФП, 31, 35ФП та 42 груп разом зі своїми кураторами Іваном Зубиком, Уляною Визнюк, Артуром Червоняком та Ольгою Завінською.

Метою поїздки стало підкорення найвищої вершини та головної окраси українських Карпат - гори Говерли, яка має висоту 2061 м. Місцями звивисті та кам'янисті доріжки нашого маршруту сягали безкрайого синього неба, а різкі пориви свіжого гірського повітря майже збивали з ніг. І, здавалось, до вершини так далеко і сил не вистачить. Проте, зупинившись на хвилинку та озирнувшись на приголомшливо красиву природу нашої неньки-батьківщини, глибоко вдихнувши запаморочливо чистого повітря, відкривається не те що друге, а, певно, третє і четверте дихання і ось, ми вже всі на вершині!

Позитивні емоції вирували у всіх: і тих, хто вперше підкорив головну вершину Карпат, і тих, хто не раз піднімався крутими стежками гір і повернувся знову. Погодились, що кожен хоч раз у своєму житті повинен підкорити Говерлу, вона того варта!

Вдалося також помилуватись прекрасними пам'ятниками та своєрідною архітектурою міст Ворохта та Яремче, познайомитись з традиціями народного життя, які зовсім гармонійно поєднуються із сучасною культурою і побутом, об'єктами туристичної інфраструктури.

А як чудово зібратись всім навколо багаття, приготувати смачний обід та поділитись незабутніми враженнями в колі друзів.

Карпати зі своїм чистим, прозорим повітрям, різноманіттям природи, потужними водоспадами - це рай для очей, для душі. Ми неодмінно туди повернемось! Все буде Україна!


Студенти 22, 25ФП, 31, 35ФП, 42 груп
Голова первинної профспілкової організації студентів – Іван ЗУБИК
Викладачі: Уляна ВИЗНЮК, Ольга ЗАВІНСЬКА, Артур ЧЕРВОНЯК

: