Search

Військово-патріотичне виховання в коледжі

Військово-патріотичне виховання в коледжі

Сьогодні в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України наша держава потребує на всебічно освічену, високоморальну особистість, патріота з активною громадською позицією готового в разі потреби стати на захист Батьківщини. Тому пріоритетним напрямком виховної діяльності на загальнодержавному рівні визначається національно - патріотичне виховання, як невід'ємна частина національної безпеки . Для розбудови суверенної демократичної правової держави потрібно вжити заходи для виховання та розвитку в студентів громадянської зрілості, патріотизму, поваги до історичної спадщини українського народу, впровадження у свідомість студентів загальнолюдських моральних цінностей, виховання оптимізму та впевненості у своєму майбутньому, формування здорового способу життя. З вирішенням завдань всебічного розвитку студентів пов'язане військово-патріотичне виховання, як організаційний цілеспрямований процес, що поєднує в собі ідейне та морально - естетичне виховання молоді, її фізичну та військову підготовку майбутнього воїна, який має володіти певними теоретичними та практичними військовими знаннями, вміннями та навичками захищати Україну.

З метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно - багатої та фізично розвиненої особистості в коледжі був проведений тиждень присвячений дню захисників України "Захист Вітчизни -гордість України" з насиченим планом заходів, зокрема цікавим був патріотичний вишкіл воїнами ЗСУ та Козацькі забави за участю шкіл міста Заліщики. В рамках тижня був відкритий патріотичний стенд "НАШІ ЗАХИСНИКИ ", присвячений викладачам,техпрацівникам та батькам студентів , які героїчно захищають Україну.

За сприянням спонсорської допомоги нашого випускника Юрія Куца в коледжі була відновлена смуга перешкод, придбано пневматичні гвинтівки та закуплені нові парти для кабінету Захист України, що дає можливість краще і практичніше готувати і навчати студентів військовій підготовці. Сформоване соціальне замовлення на ефективні виховні системи й технології. Зростає увага до сучасних компетентностей юнацького спорту. Створюються реальні умови для прояву творчих здібностей молодих людей. Сучасна молодь добре проінформована щодо процесів в різних сферах науки, техніки, соціального життя, динамічно оволодіває сучасними комунікаційними технологіями .

В рамках виховної роботи в коледжі відбуваються зустрічі студентів з воєнкомом Заліщицького ТЦК, майором Тарасенком Олегом Володимировичем , який провів лекцію з питань патріотичного і фізичного виховання та запропонував переглянути військові заклади підготовки і повідомив шляхи підписання контрактної форми служби та рекрутингу . Студенти цікавилися питаннями мобілізації, контрактною формою служби і навчальними закладами, які надають військові спеціальності, а також на зустріч прибули воїни ЗСУ: Зварич Віталій, Середа Юрій, Симотюк Ярослав , Володимир Тимчук ,Олег Дичка та голова спілки ветеранів АТО «Дністровський вал»-Навольський Степан та волонтер Заліщанщини Лисюк Павло. Вони розповіли цікаві життєві історії, які вони пройшли на сході України захищаючи нашу територіальну цілісність і недоторканість української держави. У цьому заході взяло участь 70 студентів коледжу, які із захопленням слухали розповіді військовослужбовців та проглядали фрагменти презентації тридцятилітньої історії українського війська та бойових буднів з фронту. Крім того, студенти та викладачі коледжу беруть активну участь у волонтерському русі допомагаючи воїнам на сході України необхідною гуманітарною допомогою та сучасними засобами ведення бою: дрони , тепловізори , каліматори , необхідна амуніція за стандартами НАТО.

    Віримо в те, що українська армія стане національною гордістю, гарантом стабільності і безпеки України.

Володимир ФРАСУНЯК, викладач дисципліни Захист України

: